Primjena heurističkih algoritama u kombinatorici : završni rad - Kujundžić, Filip (F. Kujundžić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Heuristički algoritmi pokazuju se kao dobar izbor u rješavanju kombinatornih problema. Iako ponekad samo aproksimiraju rješenje, često je to rješenje dovoljno blizu optimalnom. Male su vremenske složenosti, što znači da vrlo brzo mogu riješiti kombinatorne probleme. Ponekad imaju preveliku prostornu složenost, no razna poboljšanja i prilagodba konkretnom problemu taj nedostatak mogu riješiti.