Zaštita strojnog koda pomoću virtualizacije na x86 arhitekturi : diplomski rad - Drašković, Barbara (B. Drašković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Osmišljen je novi instrukcijski skup koji se bazira na load-store arhitekturi. Ostvaren je virtualni stroj koji se temelji na novom instrukcijskom skupu, funkcionalnosti za dohvaćanje arhitektonskog stanja procesora prije izvršavanja virtualiziranih instrukcija i funkcionalnosti za osvježavanje arhitektonskog stanja procesora poslije izvršavanja virtualiziranih instrukcija. Te su funkcionalnosti objedinjene u statičkoj biblioteci. Definiran je mehanizam kojim korisnik označava dijelove koda koje želi zaštititi. Napisan je program koji vrši zaštitu izvršne datoteke.