Pisanje tekstova pjesama putem strojnog učenja : diplomski rad - Domović, Dominik (D. Domović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad ukratko objašnjava osnove strojnog učenja i neuronskih mreža, te pokriva elemente strojnog učenja potrebnih za ovaj rad. U sklopu rada razvijen je program čija je zadaća naučiti stil pisanja pjesama nekog autora, te na temelju toga generirati novu pjesmu. Pokazani su rezultati traženja optimalnih parametara, rezultati pri treniranju, te primjer konačno generirane pjesme. Također se provodi usporedba s prijašnjim radom. Zaključuje se da program može uspješno naučiti specifičan stil pisanja pjesama, nakon pronalaženja optimalnih parametara.