Kontrola ulaza korištenjem radio identifikacijske tehnologije na visokim frekvencijama : diplomski rad - Janko, Sebastian (S. Janko, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Opisana je tehnologija RFID, njen način uporabe, sklopovlje koje tvori takav sustav i programska podrška potrebna da bi se on upogonio kao i prednosti i mane tehnologije RFID u kontekstu kontrole ulaza. Opisan je i jedan komercijalan sustav RFID za kontrolu ulaza u kontekstu slučaja koji se navodi u ovom radu. Nakon toga je objašnjena implementacija jednog sustava koji koristi tehnologiju RFID za kontrolu ulaza. Tu su prikazane razne vrste sklopovlja i njihova međusobna povezanost te programska podrška potrebna za njihov ispravan rad. Opisan je postupak montiranja sustava u kućišta i sustav za otvaranje vrata. Na kraju je provedena sigurnosna analiza implementiranog sustava i sustava RFID općenito.