Kontrola ulaza korištenjem tehnologije NFC : završni rad - Ćubelić, Ana (A. Ćubelić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovoga rada bio je iskoristiti danas sve popularniju tehnologiju NFC za kontrolu ulaska u prostoriju. Proučeni ugradbeni računalni sustavi zasnovani su na procesoru ESP8266 i modulu PN532. Od tih dviju komponenti složen je ugradbeni računalni sustav koji služi za komunikaciju s karticama MIFARE, tokenima i naljepnicama, pri čemu je sustav kontrole ulaza implementiran kroz Arduino IDE. Krajnjem korisniku omogućena je konfiguracija osnovnih postavki uređaja, a to su postavke Wi-Fi mreže na koju se uređaj spaja, postavke vremena i kontrola liste korisnika s pravom pristupa (dodavanje, brisanje, pregled).