Kolaboracija i komunikacija u stvarnom vremenu : diplomski rad - Ćaleta, Mario (M. Ćaleta, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu je osmišljena i implementirana baza podataka i web aplikacija za kolaboraciju i komunikaciju u stvarnom vremenu. U NoSQL bazu podataka se spremaju svi podatci o registriranim korisnicima, sve poruke na kanalima za zajedničko korištenje, sve privatne direktne poruke između korisnika, svi podatci o kanalima za zajedničko korištenje te trenutna prisutnost korisnika. Sustav se sastoji od baze podataka, poslužitelja i klijentske aplikacije. Baza podatak je Firebase NoSQL baza podataka u oblaku, poslužitelje je implementiran pomoću Node.js dok je klijentska aplikacija implementirana pomoću React JavaScript biblioteke. Diplomski rad sadrži specifikaciju sustava i obrasce upotrebe, sadržaj i opis baze podataka, opis poslužitelja i klijentske aplikacije te opis korištenih tehnologija.