Modeliranje asinkronog kaveznog motora u programskom paketu Motor-CAD : završni rad - Čuljak, Antonio (A. Čuljak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu modeliran je asinkroni motor u programskom paketu Motor-CAD. Izrađen je elektromagnetski model. Na temelju elektromagnetskog modela napravljen je termički model motora. Pomoću rezultata ispitnog protokola izračunati su elementi nadomjesne sheme. Napravljena je usporedba rezultata nadomjesne sheme generirane u Motor-CAD-u i rezultata dobivenih ručno. Ovaj model uzima u obzir temperature stroja pri izračunavanju performansi stroja i omogućuje potpuno ocjenjivanje različitih elektromagnetskih i toplinskih kocepata. Na napravljenom modelu određene su vršne i trajne pogonske karakteristike te su prikazane performanse motora na tipičnim pogonskim ciklusima. Rad je napravljen u obliku uputa za izradu niskonaponskog asinkronog motora u navedenom programskom paketu.