Stereo vid visoke rezolucije dobiven sustavom sažimajućeg očitavanja : diplomski rad - Dlab, Nicol (N. Dlab, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan postupak rekonstruckije dvodimenzionalne scene bazirane na principu sažimajuceg očitavanja koristeći visokorezolucijski projektor i monokromatsku kameru. Nakon što se rekonstrukcija pokazala zadovoljavajucom i potvrđeni su principi CS rekonstrukcije, prešlo se na 3D scenu gdje se koristio visokorezolucijski projektor i dvije monokromatske kamere za akviziciju stereo vida. Zbog problema neplanarne scene u slucaju 3D scene s objektima postavljenim na različitim dubinama, korišteni su principi sažimajuce dualne fotografije i transformacije fundamentalnom matricom kako bi se rekonstruirao visoko rezolucijski stereo vid. Iz rekonstruiranog stereo vida visoke rezolucije je napravljen 3D model snimljene scene. U rekonstukciji su korišteni optimizacijski algoritmi i programsko okruženje MATLAB.