Razvoj sustava za rezervaciju smještajnih jedinica : završni rad - Butir, Mario (M. Butir, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je razvoj sustava za rezervaciju smještajnih jedinica koji ima jednog vlasnika. Poslužiteljska strana razvijena je u Spring razvojnom okruženju koristeći programski jezik Java, a klijentska strana koristeći React biblioteku i programski jezik JavaScript. Uz opis korištenih tehnologija, opisana je REST arhitektura poslužitelja i realizacija, način komunikacije klijentske i poslužiteljske strane koristeći HTTP metode te sigurnost web aplikacije koja je ostvarena koristeći OAuth2 autorizacijsko razvojno okruženje. Rezultat rada su neovisni REST API i single-page korisničko sučelje spremni za korištenje.