Automatizacija dekantera i spremnika tropa u sklopu proizvodnje piva : diplomski rad - Bunčić, Vedran (V. Bunčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je sustav korišten za automatsko upravljanje dekanterom i spremnikom tropa u sklopu pivovare te korisnički zahtjevi za izvedbu sustava. Proces proizvodnje piva opisan je kroz najvažnije korake, s naglaskom na radionicu, te su dani koncepti ISA-88 standarda za šaržne procese. U pomoćne datoteke standardnog softvera tvrtke Montelektro d.o.o. uneseni su podaci o jedinicama, upravljačkim modulima te parametri i operacije recepata. Izrađen je upravljački program za PLC i opisane su funkcije unutar programa. Izrađene su i stranice korisničkog sučelja za navedene jedinice u sklopu SCADA aplikacije. Funkcionalnost upravljačkog programa testirana je pomoću korisničkog sučelja nakon izrade recepata.