Analiza i predikcija aktivnosti korisnika sportske aplikacije : diplomski rad - Buhiniček, Tomislav (T. Buhiniček, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je predikcija kvalitete korisnika na temelju akcija unutar aplikacije u prvih 7 dana korištenja. Na početku su određene najvažnije akcije koje korisnik može napraviti u aplikaciji. Nakon što su skupljeni podaci, podaci su agregirani s obzirom na korisnika. Iz tako dobivenih podataka napravljena je analiza iz kojih država dolaze korisnici i kojim danima u tjednu. Nakon toga su rađeni modeli koji bi predvidjeli broj impresija na temelju broja akcija nakon 7 dana. Rezultati nisu bili dobri pa su korisnici podijeljeni u 5 kategorija ovisno o kvaliteti. Korištenjem više metoda (Multinomijalna logistička regresija, slučajne šume, Gradient Boosting i metoda glasanjem ), dobiveni su bolji rezultati.