Primjena igrifikacije u razvoju web-aplikacije za predaju školskih zadaća : diplomski rad - Acinger, Nika (N. Acinger, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Igrifikacija je koncept u kojem se elementi igre ugrađuju u nezabavno okruženje kako bi se pojačala ljudska motivacija za ispunjenje nekog cilja. Rad se bavi igrifikacijom, a posebno njenom primjenom u obrazovanju. Istraženi su osnovni koncepti igrifikacije, primjena u obrazovanju te ostalim područjima. Izrađena je i razvijena web-aplikacija pod nazivom Školica koja je namijenjena za korištenje u školama, a cilj je motivirati učenike da točno i na vrijeme predaju domaće zadaće. Omogućuje profesorima stvaranje, dodjeljivanje i ocjenjivanje domaćih zadaća, uz uključene razne elemente igrifikacije. Učenici mogu pregledati aktivne zadaće te usporediti svoje bodovno stanje u odnosu na ostatak razreda.