Izrada uzoraka za predlaganje izmjena programskog koda u jeziku Python na razini metoda : diplomski rad - Sternak, Tvrtko (T. Sternak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje implementirani sustav koji generira generalizirane uzorke iz refaktoriranog Python koda. Generirani uzorci mogu se koristiti za preporuke budućih promjena kodova. Pristup korišten za generiranje generaliziranih uzoraka bio je analiza apstraktnih sintaksnih stabala refaktoriranog koda i zamjena sintaktički nevažnih čvorova pomoću Wildcard i Use čvorova. Rezultati prikazani u ovom radu pokazuju da je ovaj pristup pouzdan za generiranje generaliziranih uzoraka za refaktoriranje kodova.