Operacijski sustav s mješovitom kritičnošću za ugradbene računalne sustave za rad u stvarnom vremenu : završni rad - Bogdanović, Vedran (V. Bogdanović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Operacijski sustav za ugradbene sustave za rad u stvarnom vremenu s mješovitom razinom kritičnosti razvijen u ovom završnom radu je namijenjen za Cortex-R platformu. Cortex-R platforma je namijenjena za stroge sustave za rad u stvarnom vremenu i sustave s različitom razinom kritičnosti. Implementiran je OPA algoritam za statičku dodjelu prioriteta skupu zadataka s različitom razinom kritičnosti. Implementiran je statički pristup raspoređivanju zadataka SMC i adaptivni pristup raspoređivanju zadataka AMCrtb. Razvijeni operacijski sustav podržava upravljanje prekidima, memorijom i vremenom. Sustav je razvijen za ARM procesorsku arhitekturu. Sustav je testiran na TMS570LC43x pločici.