Kompresija slika bez gubitaka korištenjem Huffmanovog kodiranja : završni rad - Brkić, Stjepan (S. Brkić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je proučiti postojeće metode i formate koji se koriste za kompresiju slika bez gubitaka podataka uz korištenje Huffmanovog kodera, te predložiti novi algoritam za istu. Predloženi algoritam temelji se na arbitrarnom obliasku piksela u slici i baziran je na A* algoritmu, te je implementiran u programskom jeziku Python 3. Stopa kompresije opisanog algoritma je u prosjeku 0 - 10 % bolja u odnosu na format PNG i ovisi o karakteristikama slike kao što su količina finih detalja i šuma u slici.