Detekcija karakterističnih veličina signala EKG-a valićnom transformacijom : završni rad - Begić, Maja (M. Begić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Elektrokardiogram (EKG) je zapis električne aktivnosti srca. Karakteristični dijelovi EKG signala su: P-val, QRS-kompleks i T-val. Detekcija tih karakterističnih dijelova EKG signala predstavlja važan faktor za proučavanje rada srca. U ovom radu objašnjena je električna aktivnost srca, valićna transformacija kao metoda analize signala te je razvijen algoritam za detekciju karakterističnih veličina EKG signala. Za obradu EKG signala korištena je diskretna valićna transformacija (engl. Discrete Wavelet Transformation, DWT), a testiranje algoritma provedeno je na standardnoj MIT-BIH bazi signala za aritmiju. Sam algoritam implementiran je uz pomoć programskog paketa Matlab.