Integracija satelitskih navigacijskih prijemnika i inercijskih senzora : završni rad - Barnaki Brkić, Karmen (K. Barnaki Brkić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Određivanje trenutnog položaja važno je u različitim područjima ljudskog djelovanja, a najčešće se za to koriste GNSS sustavi. Međutim, nekada je pozicioniranje otežano zbog smanjene ili nikakve dostupnosti signala sa satelita. U ovom radu proučava se kako rješavanju takvih problema doprinose prijemnici koji mogu kombinirati signale više satelitskih navigacijskih sustava i koji imaju ugrađene inercijske senzore. Za provođenje mjerenja je korišten U-bloxov modul EVK-M8U, a za analizu rezultata program u-center_v19.03.