Generiranje prostih brojeva koristeći genetske algoritme : diplomski rad - Đukić, Daniel (D. Đukić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Genetski algoritmi su poznata i često korištena heuristička metoda za rješavanje optimizacijskih problema. Tema rada je primjena genetskih algoritama na generiranje velikih prostih brojeva koji imaju poseban značaj u kriptografiji. Dan je uvod u te- oriju prostih brojeva te metode koje se koriste za provjeru prostosti nekoga (velikog) broja. Prikazana je implementacija genetskog algoritma za generiranje prostih brojeva uz prikladan prikaz rješenja i genetske operatore. Rezultati su analizirani i prikazani grafički za različite parametre genetskog algoritma.