Baza podataka i web-aplikacija za planiranje putovanja : završni rad - Knežević, Domagoj (D. Knežević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu završnog rada je izrađena je baza podataka i odgovarajuća web-aplikacija za pronalaženje smještaja na nekoj lokaciji te pretraživanje različitih opcija putovanja između dvije lokacije. Nakon oblikovanja modela entiteti-veze i odgovarajućeg relacijskog modela baze podataka, implementacija baze podataka ostvarena je korištenjem sustava za upravljanje bazom podataka PostgreSQL i pripadne aplikacije pgAdmin 4, čije grafičko sučelje olakšava upravljanje bazom podataka. Zatim je korištenjem programskog jezika Java napravljena web-aplikacija koja omogućava pregled, unos, brisanje i izmjenu podataka. Unos, brisanje i izmjena podataka dostupna je samo administratoru sustava, dok svi ostali slobodno mogu pregledavati sve dostupne podatke.