Usporedba metoda za detekciju i praćenje lica u videosekvencama : završni rad - Benjak, Jakov (J. Benjak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je pregled postojećih metoda za detekciju i praćenje lica u videosekvencama, pokazalo se koje su metode efikasne i kako uvjeti pod kojim je scena snimana utječu na efikasnost pojedinih metoda. Neke od metoda koje su obrađene jesu detekcija pomoću Haarovih kaskada, detekcija lica preko boje ljudske kože te algoritam za praćenje detektiranog lica, Camshift.