Klasifikacija medicinskih slika konvolucijskim modelima : završni rad - Almer, Ivan (I. Almer, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Klasifikacija slika je jedan od još neriješenih problema računalnog vida, no iz godine u godinu se vidi napredak u tom području. U ovom radu opisane su konvolucijske neuronske mreže te njihova primjena u klasifikaciji slika. Dodatno opisane su i rezidualne neuronske mreže koje su omogućile velik pomak u području računalnog vida. U okviru ovog rada koristio sam implementaciju rezidualne mreže ResNet-50 za problem klasifikacije slika kožnih nepravilnosti na skupu podataka HAM:10000. Dobiveni rezultati su prikazani i diskutirani na kraju rada.