Detekcija zuba u ortopantomogramima : završni rad - Šuflaj, Miljenko (M. Šuflaj, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Metodama dubokog učenja uz arhitekturu RetinaNet istražujemo jednoprolaznu neuronsku mrežu i njen učinak na problemu detekcije zuba u ortopantomogramima. Prvo se upoznajemo s najosnovnijim konceptima neuronskih mreža općenito, pa krećemo u specifičnosti našeg zadatka. Uspoređujemo različite pristupe problemu uz bazu podataka za učenje koja sadrži zube koji pripadaju širokom rasponu ljudi. Dolazimo do optimalne srednje preciznosti od 90.26%, što je nakon usporedbe bolje od ijednog rezultata srodnih radova do sad. Tijekom svega ovoga razmatramo o stvarima koje su nas sputavale ili o pretpostavkama kada ne znamo sigurno. Pronalazimo potencijalna rješenja za neke od problema s kojima se susrećemo. Na kraju sagledavamo rješavanje ovog problema s pogleda performansi.