Određivanje ciklusa vožnje električnog automobila i nazivnih podataka pogonskog motora na temelju podataka iz aplikacije za planiranje ruta : diplomski rad - Štampar, Franjo (F. Štampar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu detaljno je opisan postupak određivanja ciklusa vožnje električnog automobila primjenom aplikacije za planiranje ruta. Pritom su dani prijedlog rješenja za određivanje grafa brzine kao i rješenje problema koji se pritom javlja pri moment-brzina i snaga-brzina dijagramima. Opisani postupak omogućuje proizvoljan unos granične brzine, maksimalnog momenta i maksimalne snage koje motor automobila razvija kao i unos maksimalne brzine na koju se ciklus vožnje može ograničiti. Za odabranu rutu u aplikaciji određen je ciklus vožnje prema opisanom postupku te je za njega ispitano zadovoljava li asinkroni motor automobila njegove zahtjeve, elektromehanički i toplinski.