3D obrada rekonstruiranih točaka : završni rad - Kadić, Marko (M. Kadić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Proučena je Triclops biblioteka za stereo procesiranje slika (generiranje 3D oblaka podataka) dobivenih stereo kamerom. Proučena je PCL (Point Cloud Library) biblioteka otvorenog koda namijenjena za obradu podataka o trodimenzionalnom obliku prostora. Pri proučavanju biblioteke naglasak je bio na algoritmima 3D registracije. Pomoću para stereo kamera i navedenih biblioteka izvršena je 3D rekonstrukcija objekata, pri čemu je 3D registracija odrađena na više načina. Uspoređeni su rezultati različitih načina registracije.