Estimacija stanja mobilnog mehatroničkog sustava sa svesmjernim kotačima : završni rad - Adamović, Donatella (D. Adamović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U završnom je radu opisan kinematički model platforme sa svesmjernim pogonskim kotačima te postupak estimacije stanja koji je proveden na modeliranoj platformi. Pri estimaciji stanja korišten je vremenski diskretni Kalmanov filtar za fuziju mjerenja dobivenih iz žiroskopa i magnetometra te vremenski diskretni prošireni Kalmanov filtar za estimaciju stanja kinematičkog modela platforme. Simulacija kinematičkog modela te estimacija stanja proširenim Kalmanovim filtrom izvedena je u MATLAB i Simulink programskom okruženju, dok je fuzija mjerenja dobivenih iz magnetometra i žiroskopa izrađena unutar LabVIEW programskog okruženja.