Web-aplikacija za pohranu, obradu i analizu rezultata mjerenja performansi i mrežnog prometa usluge YouTube : diplomski rad - Šolčić, Marina (M. Šolčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Pružatelji mrežnih usluga uglavnom nemaju uvid u iskustvenu kvalitetu krajnjih korisnika usluge YouTube zbog toga što je sav promet šifriran. Obzirom na te uvjete, pružatelji mrežnih usluga obično ne mogu otkriti KPI-jeve kao što su početno kašnjenje, zaustavljanje videa ili promjene kvalitete iz prometa koji prolazi kroz njihove mreže. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva izrađeno je mnogo eksperimenata kako bi se razvila rješenja za procjenu iskustvene kvalitete i ključnih indikatora performansi za strujanje videa iz šifriranog prometa. Ti su pokusi napravljeni u kontroliranom ili stvarnom okruženju. Tijekom analize skupa podataka, gdje je skup podataka niz eksperimenata, bilo je mnogo ponavljajućeg rada. Drugi je problem bio u organiziranom pohranjivanju podataka i nedostatku alata za učinkovit pristup, spajanje i filtriranje podataka. Cilj ovog diplomskog rada bio je razviti web aplikaciju koja će riješiti navedene probleme. Vrijeme za analizu skupova podataka bit će značajno smanjeno s razvijenom aplikacijom Auto-A Storage jer će se sva obrada podataka obavljati automatski. Ova aplikacija će pružiti prilagođeno rješenje za pohranu svih mjernih podataka. Neke od glavnih značajki Auto-A Storage-a su spremanje, uređivanje, preuzimanje i filtriranje skupova podataka, kao i preuzimanje generiranih podataka spremnih za strojno učenje. Implementirana je provjera autentikacije i autorizacije tako da nitko ne može pristupiti Auto-A Storage-u bez dozvole administratora aplikacije. Korisnično sučelje Auto-A Storage-a implementirano je u JavaScript biblioteci React, dok je back-end implementiran u Spring Boot-u, u programskom jeziku Java.