Primjena statističke i dubinske analize podataka u sportskoj domeni : završni rad - Vlaić, Marin (M. Vlaić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad pruža uvid u primjenu statistike i metoda strojnog učenja na primjeru NBA košarkaških utakmica. Opisuje se postupak prikupljanja podataka, zatim se prikupljeni podaci obrađuju prikladnim statističkim metodama i na kraju je predstavljen jednostavan model za predikciju rezultata utakmica koji koristi SVM algoritam. Praktični dio se sastoji od python programske skripte za prikupljanje podataka i tri izvješća koji obrađuju podatke i jedno koje opisuje postupak primjene strojnog učenja napisani u programskom jeziku R.