Modeliranje i analiza regenerativnog kočenja u pogonskom sustavu električnog vozila : završni rad - Šolc, Ivan (I. Šolc, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je upravljanje i modeliranje sustava regenerativnog kočenja u električnom automobilu. U prva tri poglavlja ukratko se objašnjava longitudinalna dinamika vozila, pogonske sile i sile otpora zraka i kotrljanja, a u nastavku se objašnjavaju principi regulacije momenta regenerativnog kočenja te izvedba floating pedal sustava. Zatim je ukratko opisan simulacijski model automobila korišten u ovom radu, te se na EUDC ciklusu vožnje komentiraju utjecaji pojedinog sustava regenerativnog kočenja na ukupne performanse automobila.