Višenamjenski bežični senzorski čvor : diplomski rad - Šklebar, Filip (F. Šklebar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je razvoj i izrada senzorskog čvora malih dimenzija koji se sastoji od šesterokanalnog elektrokardiografa, troosnog akcelerometara, žiroskopa i magnetometra, senzora za određivanje nadmorske visine te ostalih elektroničkih dijelova neophodnih za obradu i pohranjivanje podataka te komunikaciju putem USB i Bluetooth sučelja. Uređaj posjeduje točno određivanje stanja baterije koju je moguće puniti žičnim ili bežičnim putem. Provedena su mjerenja elektrokardiograma na ispitanicima koji su za to vrijeme izvodili određenu tjelesnu aktivnost. Mjerenja su provođena za vrijeme mirnog sjedenja, hodanja po ravnom, brzog i sporog uspinjanja stubama te vožnje sobnog bicikla.