Specifikacija sučelja čovjekstroj željezničkih elektroničkih signalno-sigurnosnih sustava : : specijalistički rad - Stipetić, Eduard (E. Stipetić : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
SAŽETAK: U ovom specijalističkom radu dan je prijedlog internih tehničkih specifikacija izgleda korisničkog sučelja s elektroničkim signalno-sigurnosnim uređajima na željezničkim prugama kojima upravlja HŽ Infrastruktura. Dan je prijedlog nedefiniranih specifikacija oblika, boje, naziva i rasporeda elemenata i simbola javljanja stanja elemenata na sučeljima elektroničkih signalno-sigurnosnih uređaja. Nadalje, specificiran je princip rukovanja elektroničkim signalno-sigurnosnim uređajem putem korisničkog sučelja i dana specifikacija naziva i značenja naredbi. - KLJUČNE RIJEČI: elektronički signalno-sigurnosni uređaj, korisničko sučelje čovjek-stroj, elementi i simboli sučelja, vozni put, skretnica, signal, interna tehnička specifikacija