Automatska segmentacija kose : diplomski rad - Žuljević, Josip (J. Žuljević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je izrada modela za klasifikaciju kose u stvarnom vremenu. Glavno sredstvo kreiranja dubokih neuronskih mreža bio je jezik Python te dodatak PyTorch. Navedena je teorijska pozadina modela DenseNet i Tiny DarkNet temeljenih na konvolucijskim neuronskim mrežama te pripadajući implementacijski detalji. Prikazani su podaci za trening kao i njihova priprema te utjecaj istih na robusnot podataka. Takod̄er napravljena je usporedba treniranih modela koji se razlikuju po hiperparametrima. Najbolji rezultati su pokazali kako je moguće ostvariti vrlo efikasno i brzo rješenje koje ispunjava uvjete pokretanja na mobilnim ured̄ajima.