Senzori i aktuatori za funkcionalnosti pametne kuće : završni rad - Žugaj, Luka (L. Žugaj, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuje se korištenje različitih senzora i aktuatora u svrhu izgradnje sustava pametne kuće. Sustav je ostvaren uporabom mikrokontrolera Wemos D1 R1 i aplikacije Blynk koja povezuje korištene senzore i omogućava pristup korisniku. Javno dostupnim alatima implementirano je rješenje koje predstavlja prototip inteligentnog sustava upravljanja kuće. Posebna je pažnja posvećena niskoj cijeni sklopovske izvedbe i maloj potrošnji. Analizom su utvrđene razlike s komercijalnim sustavima i različite mogućnosti ugradnje i načina napajanja sklopa radi što veće efikasnosti.