Izlučivanje slikovnih reprezentacija generativnim suparničkim modelima : diplomski rad - Zelić, Filip (F. Zelić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Nenadzirano učenje je vrlo zanimljivo područje jer omogućuje iskoristiti velike količine dostupnih neoznačenih podataka. U radu se bavimo generativnim suparničkim modelima koji omogućuju generiranje slika iz distribucije podatke te izvlačenje slikovnih reprezentacija. Opisane su duboke neuronske mreže s fokusom na konvolucijske mreže. Detaljno je prikazano nekoliko tipova generativnih suparničkih modela i njihove konfiguracije. Implementirani su duboki generativni suparnički model i dvije inačice Wassersteinovog modela u Pytorch razvojnom okviru. Modeli se evaluirani na tri različita podatkovna skupa MNIST, Fashion-MNIST i CIFAR-10. Na kraju su prikazani dobiveni rezultati, s opisima i slikama.