Ugradbeni računalni sustav za vremensko kontroliranu sklopku : završni rad - Zečević, Šime (Š. Zečević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ugradbeni računalni sustavi počinju se razvijati 60-ih godina 20. stoljeća te danas igraju veliku ulogu u svakodnevnom životu. Nalaze se u mobitelima, automobila, semaforima, avionima itd. Cilj zadatka je bio projektirati ugradbeni računalni sustav za kontrolu sklopke u ovisnosti o vremenu zasnovan na mikrokontroleru ESP8266 te povezati ga sa sustavom za kućnu automatizaciju. Ideja je bila stvoriti web stranicu koja se izvodi na mikrokontroleru u koju je moguće unijeti vrijeme kad će se paliti i gasiti sklopka. Svi podaci spremaju se u EEPROM kako bi se spriječio gubitak podataka u slučaju nestanka napajanja uređaja. Kao sučelje za kućnu automatizaciju odabran je OpenHAB verzije 2. Preko grafičkog sučelja moguće je također unijeti vrijeme uključivanja i isključivanja sklopke. Dodano je još mogućnosti kao i odabir određenog dana u tjednu kad sklopka radi te mogućnost ručne kontrole sklopke neovisno o vremenu.