Praćenje objekata u videozapisima : završni rad - Zebić, Bruno (B. Zebić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje objekata u videozapisima jedna je od važnih primjena računalnog vida. U okviru završnog rada potrebno je proučiti postupke praćenja objekata opisane u literaturi. Programski ostvariti sustav temeljen na prikladnim metodama praćenja koji će omogućiti prikaz originalnog videozapisa, odabir objekta za praćenje, te iscrtavati pozicije i trajektorije praćenih objekata u daljnjim okvirima videozapisa. Pripremiti bazu video zapisa za testiranje sustava, analizirati ponašanje implementiranog sustava te prikazati i ocijeniti ostvarene rezultate. Radu priložiti izvorni i izvršni kod razvijenih postupaka, ispitne sekvence i rezultate, uz potrebna objašnjenja i dokumentaciju te navesti korištenu literaturu.