Automatska uspostava komunikacijskih putova u virtualnim lokalnim mrežama : završni rad - Žaja, Mateo (M. Žaja, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome završnom radu opisao sam protokol STP i njegovu poboljšanu verziju PVST koja je prilagođena lokalnim mrežama gdje se koristi koncept virtualnih lokalnih mreža. U prvome poglavlju opisao sam protokol STP na teorijskoj razini. Svaka komponenta protokola opisana je zasebno kako bi što detaljnije shvatili princip rada protokola. Prvo poglavlje završava praktičnim primjerom u kojemu demonstriram sam način rada protokola STP. U drugome poglavlju dao sam preporuke za ugađanje lokalne mreže na razini protokola STP. U trećem poglavlju opisujem protokol PVST te demonstriram njegovu funkcionalnost u četvrtom poglavlju. U petom poglavlju uspoređujem protokol STP i PVST te dajem vlastito mišljenje vezano uz njihove funkcionalnosti. U šestom poglavlju nabrajam ostale verzije protokola STP te iznosim osnovne informacije bitne za njihovu funkcionalnost. U zaključku osvrćem se na protokol STP i naglašavam zašto ga je važno razumjeti.