Autonomni mobilni robotski sustav za izgradnju 3D toplinskoga modela prostora : diplomski rad - Žagar, Bare Luka (B. Žagar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: 3D toplinski model prostora prošireni je model prostora koji uz geometrijske informacije sadrži i informaciju o raspodjeli temperature u prostoru. Primjene su takvoga modela ispitivanje energetske učinkovitosti zgrada i orkrivanje kritičnih mjesta u izolaciji. Autonomni robotski sustav za izgradnju 3D toplinskog modela prostora sastoji se od mobilnog robota opremljenog senzorima za navigaciju i senzorima za izgradnju toplinskog 3D modela. U tu svrhu koriste se 3D laserski senzor udaljenosti i termovizijska kamera. Potrebno je postaviti cjelokupni senzorski sustav na mobilnu platformu Clearpath Husky. Senzore je potrebno umjeriti kako bi se podaci dobiveni iz različitih senzora mogli interpretirati u konačnom modelu. Dodatno je potrebno ispitati autonomni robotski sustav za izgradnju 3D toplinskog modela prostora.