Primjena neuroevolucijskih algoritama promjenjivih topologija u igranju računalnih igara : diplomski rad - Zadro, Tvrtko (T. Zadro, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan razvoj umjetne inteligencije na primjerima računalnih igara. Proučeno je korištenje genetskih algoritama za razvijanje težina i topologije umjetnih neuronskih mreža. Naučene mreže koriste se za stvaranje strategije igranja jednostavnih videoigara. Ostvaren je algoritam u okviru rada koji je onda ispitan na jednostavnim problemima. Analizirana je djelotvornost sustava i razmotreni su sljedeći mogući koraci za unaprjeđenje algoritma.