Primjer korištenja stvari preko usluga u oblaku za Internet stvari : završni rad - Žabojec, Janko (J. Žabojec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu su prikazane neke funkcionalnosti IoT Huba kroz primjer koji uključuje slanje fotografije (fotografirane uz pomoć mini računala Raspberry Pi) na IoT Hub, pohranjivanje fotografije na Azure Storage te obavještavanje korisnika o uspješno spremljenoj fotografiji putem poruke elektronske pošte. Većina problema nastalih tijekom izrade rada riješena je uz pomoć službene Microsoftove dokumentacije. Također, neke od mogućnosti IoT Huba nije bilo moguće isprobati iz razloga što studentska pretplata na Microsoft Azure ne podržava sve njegove funkcionalnosti. Kao rezultat rada isporučen je program koji kombinira neke od mogućnosti gore navedenih servisa i ostvaruje interakciju među njima.