Usporedba pretraživanja sadržaja dokumenata pomoću metoda indeksiranja i pomoću metoda za pretraživanje velikih skupova podataka : završni rad - Žabčić, Mislav (M. Žabčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu je prikazan proces izrade web-aplikacije za zapošljavanje u jednoj tvrtki te indeksiranje životopisa koje su predale osobe koje su zainteresirane za zapošljavanje. Prvi korak je bilo modeliranje i izrada baze podataka korištenjem Oracle baze podataka, SQL Developera te SQL Developer Data Modelera. Nakon implementacije baze podataka te popunjavanje iste korištenjem migracija i seedera Laravel razvojnog okvira izrađena je web aplikacija u Javascript razvojnom okviru Angular 2. Korištenjem Elastic search tehnologije i alata koje mu pomažu te Oracle text searchom realizirano je pretraživanje korisnika prijavljenih na natječaj. Web aplikacija simulira prijavu na natječaj od strane korisnika te pregled prijavljenih korisnika po natječaju od strane administratora, uz mogućnost vizualizacije nekih osnovnih podataka korištenjem Elastic searcha. Implementacija aplikacije te korisničke upute svake od funkcionalnosti su detaljno opisane kroz cijeli rad.