Matematička virtualna učionica zasnovana na uređajima Oculus Rift i Leap Motion : diplomski rad - Žilak, Matea (M. Žilak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tehnologija virtualne stvarnosti donosi brojne prednosti u različitim područjima primjene koja su u ovom radu i opisana. Edukacija je područje u kojem virtualna stvarnost donosi nove pristupe učenju zbog kojih učenje može postati atraktivnije, a istodobno učenici mogu izuzetno razviti kreativnost i inovativnost. Matematika je idealno područje u kojem tehnologija virtualne stvarnosti može pomoći pri usvajanju apstraktnih koncepata koje ona pruža. Kako bi se analizirala nova metoda podučavanja zasnovana na ovoj tehnologiji, u praktičnom dijelu rada razvijen je prototip osnovne matematičke virtualne učionice. Razvoj prototipa temeljen je na aplikaciji ICT-AAC Domino brojalica koja olakšava učenje količina povezivanjem simbola ili brojeva s odgovarajućim domino pločicama. Korisnička evaluacija razvijenog prototipa provedena je kako bi se analiziralo zadovoljstvo korisnika o korištenju aplikacije te prihvaćenost korištenja nove tehnologije općenito.