Ušteda resursa u pametnoj kući : diplomski rad - Vulić, Mia (M. Vulić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ideja o pametnoj kući nastala je iz koncepta automatizacije doma po kojemu su kućanski poslovi i kućanske aktivnosti automatizirani. Uz povećanje broja mrežno povezanih strojeva i potrebe da se s njima komunicira, upravlja, podešava parametre itd., povećava se i potreba za komunikacijskim standardima. Komunikacijskih standarda koji se koriste u pametnoj kući ima puno i njihov pregled je dan u ovom radu. Nadovezujući se na usluge pametne kuće koje omogućuju ti standardi, proučeni su i načini uštede energije tipični za pametne kuće i dan pregled projekata i istraživanja s istim ciljem. Na primjeru korištenja osjetila za potrošnju električne energije, izvršena su mjerenja i napravljena analiza mogućnosti uštede resursa.