Optimiranje raspoređivanja cikličkih zadataka za upravljačke sustave : diplomski rad - Žigun, Filip (F. Žigun, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje sustave za rad u stvarnom vremenu te svojstva takvih sustava, različite načine raspoređivanja zadataka u takvim sustavima te način na koji se ostvaruje višedretvenost. Opisuje se i dvorazinski raspoređivač koji je nastao kao rezultat ovoga rada. Raspoređivač koristi dvije razine raspoređivanja, jednu za zadatke sa strogim krajnjim rokovima i drugu za zadatke s blažim krajnjim rokovima. Još se opisuju prednosti i nedostatci dvorazinskog raspoređivača u odnosu na vremenski raspoređivač koji se koristi u jednom sustavu za rad u stvarnom vremenu te moguća poboljšanja dvorazinskog raspoređivača.