Sustav za povezivanje i udaljeno ispitivanje procesora FRISC izvedenog u programabilnoj logici : diplomski rad - Živec, Tomislav (T. Živec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Procesor FRISC izveden u programabilnoj logici nadograđen je Control and Debugging Unit modulom za kontrolu i udaljeno ispitivanje stanja procesora. CDU modul implementira slave stranu AXI-lite protokola za komunikaciju posebno dizajniranim automatom stanja, omogućava obradu naredaba za upravljanje radom FRISC-a te dohvat stanja njegovih registara. Udaljeno ispitivanje i upravljanje procesorom ostvaruje se upisivanjem odgovarajućih bitova u upravljački registar CDU modula što je demonstrirano posebno dizajniranom aplikacijom koja parsira naredbe poslane serijskom vezom preko UART-a i pomoću izvedenog sučelja ih prevodi u upravljačke riječi za CDU modul.