Homomorfna kriptografija u primjeni : završni rad - Žigrović, Dominik (D. Žigrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Homomorfna kriptografija je područje u velikom uzletu od svog začeća 2009. godine radom koji je napisao Craig Gentry. U ovom radu je prvo dan općenit osvrt na homomorfne sustave s primjerima djelomično homomorfnim sustavima. Zatim slijedi detaljniji uvid u potpuno homomorfne sustave, od prvog, Gentryjevog sustava, njegovih optimizacija i kasnijih implementacija do ostalih sustava i njihovih temelja s posebnim osvrtom na sustave s javnim implementacijama. Uzevši u obzir da homomorfna kriptografija ima vrlo velik broj primjena u praksi, u radu je dan popis nekoliko najvažnijih. Nakon toga, jedno je poglavlje posvećeno ostalim dijelovima kriptografije povezanima s homomorfnom kriptografijom kao što su sakrivanje teksta programa (obfuscation) i funkcijsko kriptiranje. Na kraju je dan opis biblioteke HElib korištene u praktičnom radu i upute za korištenje tog rada.