Razvoj programske podrške za tjelovježbu temeljene na računalnoj igri : diplomski rad - Zubović, Ivo (I. Zubović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog diplomskog rada razvijena je računalna igra kojom se upravlja pomoću orijentacijskog senzora postavljenog na štap. Orijentacijski senzor mjeri pokrete koje igrač napravi sa štapom, a podaci se sa senzora na računalo šalju bežično preko Bluetooth tehnologije. Cilj igre je potaknuti igrača na izvođenje tjelovježbe. Napravljena igra se sastoji od četiri nivoa. Dva nivoa navode igrača na izvođenje tjelovježbe, a dva na izvođenje sportske aktivnosti. Za igru je napravljeno korisničko sučelje u kojemu korisnik može promijeniti nivo, provjeriti postignute rezultate i promijeniti postavke koje utječu na tijek igre.