Planiranje i izvođenje putanje mobilnog robota na temelju zadanog cilja i informacija s 3D kamere i laserskog senzora : završni rad - Vuksanović, Filip (F. Vuksanović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Planiranje i izvod¯enje putanje mobilnog robota na temelju zadanog cilja i informacija s 3D kamere i laserskog senzora izvedeno je pomo´cu dva algoritma. Algoritmom pure pursuit se odred¯uje najbrža putanja kojom se robot mora kretati kako bi došao do željenog cilja. Cilj se odred¯uje cˇitanjem koordinatnih vrijednosti ARTaga pomoc´u kamere. Na putu do cilja robot nailazi na prepreke i pomo´cu algoritma potencijala polja preraˇcunava putanju kojom se mora kretati. Simulacija sustava izvedena je u alatu Gazebo, a eksperimentalna evaluacija na robotu Pioneer P3-DX u zgradi Fakulteta Elektrotehnike i Raˇcunarstva.