Trokanalni sustav za digitalnu obradu audiosignala : diplomski rad - Vuković, Matija (M. Vuković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sa sve prihvatljivijim cijenama naprednih audio komponenata, otvara se niz mogućnosti za samogradnju. Ovaj rad prikazuje izradu digitalnog audio procesora i kontrole za isti. Korišten je digitalni audio procesor TAS3103, te mikrokontroler STM32F407, uz prateće komponente za prijem i pretvorbu ulaznog signala. Naglasak pri projektiranju je bio na jednostavnosti i praktičnosti korištenja sustava. U sustav ulazi optički signal, pretvara u električni i modificira prolaskom kroz audio procesor. Na izlazu se dobiva signal pripremljen za I2S sabirnicu, koja se dalje prosljeđuje na pojačalo. Mikrokontroler ima ulogu sučelja između krajnjeg korisnika i audio procesora. Služi za primanje koeficijenata sa računala, te prosljeđivanje istih na hardverski ostvarene filtre unutar TAS3103. Koeficijenti se u procesor šalju korištenjem I2C sabirnice, a sa računala se dobivaju korištenjem UART sučelja. Koeficijenti se šalju s računala korištenjem aplikacije koja komunicira s mikrokontrolerom. Pritom je osigurana mogućnost definiranja koeficijenata u zasebnoj tekstualnoj datoteci te učitavanje iste, kao i upis koeficijenata jedan po jedan.