Duboko učenje za detekciju pisanih matematičkih izraza korištenjem mobilnih uređaja : diplomski rad - Zuanović, Luka (L. Zuanović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija objekata je postupak kojim se na slici pronalaze područja koja predstavljaju potencijalne objekte, dok je klasifikacija postupak u kojem se tim područjima dodijeli neki od mogućih razreda objekata. Konvolucijske neuronske mreže pokazale su se kao dobar izbor za izlučivanje značajki za klasifikaciju. Faster R-CNN model objedinjuje postupak detekcije i klasifikacije objekata na slici te je pokazao zavidne rezultate u tom području. Korištenjem Faster R-CNN modela izgrađen je sustav za detekciju pisanih matematičkih izraza te su raspravljeni rezultati detekcije.