Simulacija algoritama kriptiranja zasnovanih na DNK modelu računanja : završni rad - Vuković, Ivan (I. Vuković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: DNK kriptografija kao grana DNK računanja je zanimljivo i obećavajuće područje istraživanja. U radu je opisan osnovni model DNK računala, kao i biološka svojstva DNK s naglaskom na njihovu primjenu u izračunavanju i rješavanju problema. Iznesene su određene prednosti, kao i nedostatci uporabe DNK kao medija za izračunavanje i pohranu podataka. Posebna pozornost posvećena je opisu izabranih kriptografskih algoritama zasnovanih na DNK. Na kraju je dana i programska implementacija koja simulira rad nekoliko opisanih algoritama